Escritos, dibujos, diseños para camisetas, cuentos infantiles, recetas, creaciones varias

Translate

lunes, 26 de diciembre de 2011

CONTE 6- QUE DIBUIXES, MARIETA?


La Marieta té una habilitat ben especial, allò que els seus ullets veuen es converteix en el més lliure retrat que hagueu mai imaginat.

Tant és així que a casa seva, hi ha un munt de llibretes i a cada full, una criatura fantàstica apareix; un ànec menut de pel roig i pit fluorescent, una foca amb cuetes i un barret de copa, tres elefants del tamany d’una llentia, un ós assegut a sobre un iogurt de maduixa, peixos tirant d’un carro d’or, un cavall que es dedica a la dansa i la coreografia... Penseu el que us permeti la imaginació i encertareu, la Marieta ho pot dibuixar.

Els colors de la seva paleta es van construïnt mentre pinta i practica i les superficies de casa seva, les parets llises, el sostre de fusta rugosa i el pis de terrisa li semblen el millor espai on donar vida a les criatures més enginyoses.

En un museu ben vital i fantàstic s’han convertit els arbres, les pedres i les fulles, que tenyides de mil colors a prop seu descansen, creixen i s’amunteguen. 

Vet aquí que un dia, la Marieta no pinta i tots es pregunten que serà el que la detura.

Ni ella mateixa sap donar-se resposta, però dins seu confia en que trobarà de nou la manera i mentre  cavil·la i va vivint, del seu rumiar una gota de pintura degoteja i un nou quadre es va creant, cuidadosament sent una veuta tendra i dolça que li diu: “que em dediques un dibuix mare, Marieta?”.


2 comentarios:

  1. M'agrada aquest conte i més m'agradaria si tingués continuïtat...creus que la Marieta por seguir dibuixant els seus pensaments?

    ResponderEliminar
  2. JSM així succeeix i "mentre cavil.la i va vivint, del seu rumiar una gota de pintura degoteja i un nou quadre es va creant...". GRACIES PEL COMENTARI I LA LECTURA. CdB

    ResponderEliminar